Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

fredag den 31. januar 2014

Middelhavsbrød


Søndagen blev brugt på at lave en masse lækre ting. Først var det egentlig kun meningen at der skulle laves oliventapenade, da vi havde en glas oliven som godt kunne trænge til at blive brugt. Men da vi fik et stort bundt bredbladet persille til gode penge måtte der også lave en portion persillepesto. Og til disse lækkerier hører selvfølgelig et godt stykke brød til at dyppe med. Derfor blev der søgt efter et brød, som kunne opfylde de krav, som vi syntes passede til pesto og tarpenade, og vi faldt over et brød fra Skovgaard Vine.

Middelhavsbrød:
50 g gær
5 dl lunkent vand
1/2 spsk. salt
1/2 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
400 g hvedemel
100 g durum mel

Brødet pensles og drysses med:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. groft salt
2-3 spsk. rosmarin

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, olie og de to slags mel.
Rør det hele godt sammen og dæk nu skålen til med et stykke plastfolie og lad dejen hæve i 1 time et lunt sted.
Smør en form (vi brugte en rund silikoneform, men man kan bruge en lille bradepande) med olie, drys med lidt durum mel og hæld dejen i.
Pensl brødet med olie og drys med salt og rosmarin.
Sæt brødet ind i en 200 graders forvarmet ovn og bag i 45 minutter.
Når brødet er færdigt tages dette ud og vendes med bunden opad under afkøling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar